Menu

Personvern

Revidert 24.05.2018

Innledning

Umbra-konsernet respekterer privatlivet ditt. Denne personvernerklæringen beskriver din rett til personvern og hvordan vi rutinemessig arbeider for å beskytte dine personopplysninger.

Umbra Produkter AS er eid av Bjørn Fensgård AS, som også eier Umbra sin litauiske søsterbedrift, UAB Umbra LT. Vårt hovedkontor er lokalisert i Sandefjord og alle strategiske beslutninger vedrørende personvern blir vedtatt der.

Umbra leverer skreddersydde prosjekter innen glass, fasade og solskjerming. Dette krever ofte mye dialog og oppbevaring av opplysninger.

Om denne personvernerklæringen

Vår personvernerklæring gjelder for hele Umbra konsernet og berører alle våre systemer for informasjonslagring – både fysisk og digitalt. Vi skiller på interne og eksterne interessenter, og denne personvernerklæringen gjelder for eksterne interessenter. Med eksterne interessenter menes personer som ikke er ansatt i Umbra-konsernet, eksempelvis kunder og leverandører.

Erklæringen informerer om hvordan Umbra selv håndterer personopplysninger (behandlingsansvarlig), samt hvordan våre systemleverandører behandler personopplysninger på vegne av oss.

Personopplysninger er informasjon som kan identifisere deg som person, for eksempel navn, e-postadresse, gateadresse, telefonnummer eller lignende. Lagring og behandling av slike opplysninger er nødvendig for at vi skal kunne betjene våre interessenter.

Hvem behandler vi personopplysninger om

Umbra behandler personopplysninger om sine kunder, leverandører og jobbsøkere, samt eventuelle kontaktpersoner knyttet til disse.

Det samles også informasjon om besøkene på våre nettsider, samt personopplysninger som blir tilsendt oss i form av en aktiv henvendelse, eksempelvis pr telefon eller epost.

Hvorfor vi behandler dine personopplysninger

Vi behandler personopplysninger for deg som potensiell kunde, kunde, kundes representant eller leverandør for å oppfylle de forpliktelsene som oppstår i vår relasjon og for å kunne yte god kundeservice og support.

Generelt sett kan dette eksempelvis være for å;

  • Behandle forespørsler
  • Effektuere bestillinger, fakturering, etc
  • Kommunisere effektivt og strukturert under prosjektgjennomføring
  • Følge opp leveranser både under og etter garantitiden
  • Sende deg relevante tilbud og informasjon om produktene du har kjøpt av oss
  • Tilpasse innholdet på våre nettsider

Vi leverer skreddersydde løsninger og ser ofte at kunder vender tilbake for å få opplysninger om sine leveranser. Derfor anser vi det som viktig å lagre personopplysninger også etter at garantitiden på våre produkter er utløpt.

Besøkende på våre nettsider

Som besøkende på våre nettsider, vil det samles informasjon om ditt besøk ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Dette benyttes til å genere statistikk om generell brukeratferd på våre nettsider slik at vi kan tilpasse sortiment og brukeropplevelse.
Vi vil aldri kontakte deg direkte som følge av et besøk på våre nettsider dersom du ikke har bedt om dette.

Hvordan vi samler dine personopplysninger

Personopplysninger du ikke aktivt sender oss selv eller fra din arbeidsgiver i forbindelse med et forretningsforhold, letes primært opp i offentlige registre som GuleSider, 1881, proff.no osv.

Informasjon fra nettsider

Vi samler informasjon om besøkende våre nettsider i form av informasjonskapsler (også kalt cookies). Verktøyene vi benytter for dette er for det meste velkjente og mye brukt på norske og utenlandske nettsider.
Google Analytics. Denne informasjonskapselen gir oss mulighet til å se informasjon om de besøkendes aktiviteter på våre nettsider, blant annet hvilken nettside den besøkende kom fra, hvilke sider som er besøkt hos Umbra og hvor lenge besøket varte. Det er eksempelvis også mulig å se om den besøkende er tilbakevendende eller er førstegangsbesøkende.
Google AdWords. Adwords samler kun brukeratferd og kan ikke identifisere enkeltpersoner. Verktøyet gir oss nyttig statikk om hvilke søkerord og annonser som oppfattes som interessante og relevante for deg som kunde.
LiveZilla. Benyttes til online-chat funksjon slik at våre besøkende kan kommunisere med oss direkte fra våre nettsider. LiveZilla samler i likhet med Google Analytics informasjon om dine aktiviteter på våre nettsider, herunder hvilke sider du har besøkt og IP-adressen din.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsel

Beskrivelse

CART

Lagrer din handlekurv

CATEGORY_INFO           

Lagrer kategoriinformasjon slik siden vises raskere.

CURRENCY

Lagrer din foretrukne valuta

CUSTOMER

Lager en kryptert versjon av din kunde ID i nettbutikken

CUSTOMER_AUTH

Indikerer hvorvidt du er logget inn

CUSTOMER_INFO          

Lager en kryptert versjon av kundegruppen du tilhører

EXTERNAL_NO_CACHE

Et «flagg» som indikerer caching er slått av eller på

FRONTEND

Lagrer din sesjons ID på serveren

GUEST-VIEW

Gjør det mulig for gjeste-brukere å redigere ordre

LAST_CATEGORY

Angir den siste kategorien du besøkte

LAST_PRODUCT

Angir det siste produktet du sp på

NO_CACHE

Indikerer hvorvidt det er tillatt å benytte caching

STORE

Utseende og/eller språk du har valgt i butikken

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Indikerer hvorvidt den besøkende tillater bruk av cookies

VIEWED_PRODUCT_IDS

Angir hvilke produkter du har sett på i det siste

Hvilke personopplysninger behandler vi

Vi behandler ingen sensitive personopplysninger om våre eksterne interessenter. Personopplysninger vi behandler om deg kan være;

  • Grunnleggende kontaktopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-post
  • Demografisk informasjon som alder og kjønn (via Google Analytics og er ikke indentifiserbart)
  • Jobbinformasjon som arbeidsgiver, tittel, stilling
  • Epostkorrespondanse i forbindelse med leveranser og prosjektgjennomføring
  • Bilder og innhold du har sendt til oss via epost eller lastet opp på våre nettsider
  • Økonomisk informasjon som f.eks kredittkortinformasjon, fakturaadresse lagres ikke i nettbutikken, men behandles videre av Klarna AB (les mer om deres Personvern på www.klarna.no)
  • Informasjon som angis av nettleseren din som for eksempel type nettleser eller konsoll, språk og adressen til nettstedet du kom fra, samt annen trafikkinformasjon som IP-adresse (Google Analytics)
  • Din adferd, klikk og bevegelse på www.umbra.no
  • Hvordan du behandler nyhetsbrev fra oss (åpnet, klikk, etc)
  • Andre personopplysninger i din profil som du fritt har oppgitt på tredjeparts sosiale nettverk som f.eks LinkedIn.

Deling av dine personopplysninger

Eventuell deling av dine personopplysninger deles primært internt i vårt konsern. Dette gjøre for at våre prosjektledere, kundebehandlere og øvrige ansatte skal kunne levere deg de tjenestene du har bedt om.
Ved enkelte tilfeller kan det være behov for å dele dine personopplysninger til våre samarbeidspartnere for å kunne levere de produktene eller tjenestene du har bedt om. Dette kan eksempelvis være deling av grunnleggende kontaktopplysninger til Posten for å levere en pakke eller til andre leverandører som skal bistå i vår leveranse.
Politiet og andre myndigheter kan kreve at Umbra utleverer dine personopplysninger. I slike tilfeller vil vi kreve at myndighetene henviser til gjeldende hjemmel i lov for utlevering eller at det legges ved en begjæring for utlevering av personopplysningene dine.

Dine rettigheter

Du kan kreve innsyn i hvilke personopplysninger vi lagrer om deg. Du kan også kreve at vi retter dine opplysninger dersom de viser seg å være feilaktige.
Du kan til enhver tid endre ditt samtykke eller preferanser om å motta eventuelle nyhetsbrev fra oss.
Du har rett til å protestere mot og begrense behandlingen av personopplysningene dine. Du kan også kreve at vi sletter dine personopplysninger, så sant det ikke strider med lovkrav om oppbevaringsplikt.
Du har rett til å inngi en klage til en tilsynsmyndighet, f.eks. Datatilsynet.

Oppbevaring og beskyttelse av personopplysninger

Vi beskytter dine personopplysninger ved å behandle disse konfidensielt og ved å begrense tilgang internt. Våre ansatte får kun tilgang til informasjon som er relevant for at de skal kunne utføre sine oppgaver.

Systemleverandører (databehandlere)

Vi benytter kun profesjonelle og anerkjente systemleverandører som databehandlere – altså de som lagrer dine personopplysninger på vegne av oss. Vi har forsikret oss om at samtlige av våre leverandører har etablert databehandleravtaler og tar personvern på alvor.
Vi benytter hovedsakelig følgende databehandlere;

Databehandler

System

Type

Master Regnskap

Visma Business

Regnskap & faktura

Knack (USA)

Knack*

ERP

Trollweb

Magento

Nettbutikk

Klarna AB

Klarna

Betalingsløsning

Microsoft Corp.

Office 365

Epost

MailChimp

MailChimp

Nyhetsbrev

Hvor lenge oppbevarer vi dine personopplysninger

Brukeratferd på våre nettsider, som ikke kan identifiseres, (Google Analytics) oppbevares i 25 måneder.
Kundeinformasjon du som privatkunde har oppgitt i forbindelse med tilbudsforespørsel vil oppbevares i minimum 3 år etter siste interaksjon, så sant du ikke spesifikt ber oss om å slette informasjonen.
Ved enkle transaksjoner (salg) oppbevares grunnleggende personopplysninger og tilhørende ordreinformasjon i henhold til Bokføringsloven.
Ved skreddersydde prosjektleveranser oppbevares personopplysningene så lenge vi anser det som nødvendig. Dette innebærer også at vi tar vare på prosjektdetaljer for deg for senere komplettering, service og reparasjoner.
Du kan derimot til enhver tid be om å få slettet din kundekonto fra vårt CRM/ERP-system.

Endringer i vår personvernerklæring

Det kan og vil forekomme endringer i vår personvernerklæring. Siste reviderte utgave vil alltid ligge tilgjengelig på www.umbra.no/privacy-policy med revisjonsdato øverst på siden.
Vesentlige endringer vil også kunne bli varslet via andre kanaler.